Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 09:52

Ouderen in Florida extra gecontroleerd na drama in verzorgingshuis

Hulpverleners in de Amerikaanse staat Florida gaan massaal langs bij ouderen, vooral in verzorgingshuizen, om te kijken of ze orkaan Irma hebben doorstaan. De autoriteiten hebben de actie opgezet nadat acht ouderen in een tehuis bleken te zijn overleden als gevolg van een defecte airconditioning.

Het drama in de plaats Hollywood, ten noorden van Miami, kwam gisteren naar buiten. Het dodental als gevolg van de orkaan liep daarmee in Florida in één klap op van 17 naar 25. De oudste slachtoffers in het verzorgingshuis waren 99 jaar.

Extreem warm

De extra controles zijn mede op touw gezet doordat de temperatuur in Florida op dit moment oploopt tot 35 graden. Door stroomuitval – bijna 7 miljoen mensen in de staat zitten nog zonder elektriciteit – werkt de airconditioning vaak niet. Hitte is een belangrijke doodsoorzaak onder ouderen en de schade die door de orkaan is aangericht, maakt het een acuut probleem.

 

Florida telt van alle Amerikaanse staten verhoudingsgewijs de meeste senioren. Juist vanwege het zonnige klimaat verhuizen veel gepensioneerden ernaartoe.

Topnieuws