We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 maart 2017 16:49

Motief kindermoord Duitsland: afwijzing leger en kapotte internetverbinding

De 19-jarige Duitser die zijn buurjongen ombracht, kwam tot zijn daad na een afwijzing bij het leger en omdat zijn internetverbinding niet werkte. Voor de moord, probeerde hij eerst zelfmoord te plegen.

Dat maakte de politie bekend op een persconferentie. Verdachte Marcel H. heeft ook toegegeven dat hij een 22-jarige man om het leven heeft gebracht. Dat slachtoffer werd gisteravond gevonden in een brandend huis, op aanwijzing van H.

Marcel H. werd gisteren opgepakt in een cafetaria in Herne. De Duitse politie was dagenlang naar hem op zoek. Ouders in de regio hielden hun kinderen thuis van school.

Tientallen messteken

Volgens de Duitse politie probeerde H. zelfmoord te plegen, omdat hij was afgewezen bij het Duitse leger. Toen dat mislukte, bracht hij zijn 9-jarige buurjongen om het leven en sloeg hij op de vlucht. H. deelde beelden van die moord op darknet, een anoniem deel van het internet.

Er kwamen op de persconferentie ook gruwelijke details naar buiten over beide moorden. De slachtoffers van Marcel H. werden met tientallen messteken om het leven gebracht.

Dreigde met politie

Het 22-jarige slachtoffer was een oude bekende, waar H. na zijn eerst moord naartoe vluchtte. Hij werd omgebracht toen hij ontdekte dat hij een moordenaar in huis had gehaald en dreigde de politie te bellen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws