Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 10:12

Moeder bestuurder Charlottesville: 'Ik zei nog dat hij voorzichtig moest zijn'

De man die met zijn auto inreed op een groep tegendemonstranten in het Amerikaanse Charlottesville is de 20-jarige James Alex Fields Jr. Zijn moeder dacht dat hij naar een mars voor president Trump ging. "Ik wist niet dat het een extreemrechts protest was."

Samantha Bloom, zoals de moeder van de man heet, werd door persbureau AP op de hoogte gebracht van de actie van haar zoon. Ze zegt op dat moment niet te weten wat er gebeurd is. "Ik wist alleen dat hij naar een protest ging. Ik probeer me niet te bemoeien met zijn politieke opvattingen."

Rellen

In Charlottesville zijn sinds vrijdag rellen tussen extreemrechtse groepen en tegendemonstranten. Gisteren reed een auto met hoge snelheid in op een mars van tegendemonstranten. Daarbij kwam een 32-jarige vrouw op het leven. Tientallen mensen raakten gewond. Later kon James Alex Fields Jr. worden opgepakt, volgens Amerikaanse politie was hij de bestuurder van de auto.

 

ZIE OOK: Auto rijdt in op demonstranten Charlottesville: 1 dode, meerdere gewonden

Samantha zegt dat haar zoon verhuisd is naar zijn eigen appartement en dat ze weinig spraken over zijn politieke voorkeuren. Dat het om een extreemrechtse demonstratie ging wist ze niet. "Ik dacht dat het iets met Trump te maken had. Trump is geen racist. En mijn zoon had een afro-Amerikaanse vriend, dus..."

Wees voorzichtig

Volgens AP had Samantha haar zoon wel verteld voorzichtig te zijn en had ze hem opgedragen op een vredige manier te protesteren. "Dat hij met zijn auto in zou rijden op een groep mensen... Ik weet het niet", besluit ze.

Bekijk hieronder het interview met Samantha Bloom.

Topnieuws