Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 22:00

Model Teddy uit de kast als transgender: 'Ik heb altijd geweten dat ik een vrouw was'

Ze werd ontdekt door Louis Vuitton en liep modeshows voor Diane von Furstenberg en Marc Jacobs, maar niemand wist dat model Teddy als jongetje geboren is. Tijdens de New York Fashionweek kwam ze uit de kast. "Ik ben zeker nerveus. Maar mijn optimisme is groter dan mijn angst."

De 23-jarige Teddy Quinlivan werd in 2015 ontdekt en liep tientallen modeshows.

Vandaag vertelde ze in een interview aan CNN dat ze transgender is. "Ik besloot uit de kast te komen vanwege het politieke klimaat waarin we nu leven, maar ik doe het ook voor mezelf", vertelt ze aan de nieuwszender. "Toen Obama president was, ging het steeds beter. Maar sinds we een nieuwe regering hebben is er een flinke terugslag."

Toneelstuk

Quinlivan ging tot haar zestiende als jongetje door het leven. "Ik herinner me mijn jeugd als jongetje, maar het voelde alsof ik een toneelstuk opvoerde. Ik heb in mijn hart altijd geweten dat ik een vrouw was", vertelt ze in een mini-documentaire die ze op Instagram plaatste:

Zorgen

Hoewel Quinlivan volledig achter haar besluit staat om uit de kast te komen, is ze wel nerveus over de reacties die ze mogelijk zal krijgen.

"Mensen kunnen gewelddadig tegen mij worden om iets waar ik niet voor gekozen heb. Natuurlijk baart me dat zorgen. Maar mijn optimisme is groter dan mijn angst."

Hart onder de riem

Marc Jacobs, één van de mode-ontwerpers waarvoor Quinlivan vorig jaar een modeshow liep, steekt haar een hart onder de riem.

"Ik respecteer, bewonder en steun Teddy's beslissing om uit te komen als transgender," schreef hij in een e-mail naar CNN. "Nu meer dan ooit is het van vitaal belang dat we trouw zijn aan de LGBT-gemeenschap en onze stemmen gebruiken om acceptatie, gelijkheid, begrip en liefde te stimuleren en te inspireren."

Quinlivan is niet het eerste model dat uit de kast komt als transgender. De Nederlandse Loiza Lamers won in 2015 de finale van Holland’s Next Top Model. Ze was daarmee de eerste transgender ter wereld die de titel in de wacht sleepte.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws