We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 september 2017 20:40

Mexico in rouw gedompeld na zware aardbeving

De zware aardbeving die Mexico gisteren trof, heeft honderden mensen het leven gekost. Tot nu toe zijn 225 doden geteld, maar de zoektocht naar slachtoffers is op een aantal plekken nog in volle gang.

Door de aardbeving bezweken tientallen gebouwen en kwamen miljoenen Mexicanen zonder stroom te zitten. Duizenden inwoners van Mexico-Stad brachten de nacht door in hotels of bij vrienden of familieleden.

Ingestorte school

Veel aandacht ging uit naar de reddingswerkzaamheden bij een ingestorte school in de hoofdstad. Hulpverleners haalden elf mensen levend uit het puin. Zeker 21 kinderen en vier volwassenen overleefden het drama niet.

Hulpverleners zoeken ook op andere plaatsen naar overlevenden. Ze gebruiken honden en hittezoekende apparatuur. Er zijn versterkingen gearriveerd uit landen als Panama, Israël en Chili.

Bericht koningspaar

Ook vanuit Nederland wordt meegeleefd met de slachtoffers. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wensen alle reddingswerkers en anderen 'van ganser harte kracht, moed en sterkte toe'.

Mexico werd eerder deze maand ook getroffen door een zware aardbeving. Toen verloren bijna honderd mensen het leven. De schade van dat natuurgeweld moest op sommige plaatsen nog worden gerepareerd toen de grond gisteren opnieuw begon te schudden. De beving had een kracht van 7,1.

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Marc zocht in Mexico veilig heenkomen op straat: 'Overal knalden de ramen eruit'

Topnieuws