We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 januari 2017 01:50

'Marteltherapie' tegen internetverslaving verboden in China

Tieners met een internetverslaving 'behandelen' met stroomschokken of klappen. Het was tot voor kort heel gewoon in China, maar vanaf nu is het verboden.

Chinese tieners mogen niet meer behandeld worden met de gewelddadige therapie├źn. Vaak kregen ze daarbij stroomschokken of klappen om van verslavingen af te komen. De Chinese autoriteiten pakken de methode aan met een nieuwe wet.

Moord op moeder

China werd vorig jaar opgeschrikt door een schandaal rond een behandelcentrum voor internetverslaafden, waar duizenden pati├źnten met elektroshocktherapie werden behandeld. Een 16-jarig meisje vermoordde haar moeder nadat ze in het centrum was blootgesteld aan de hardhandige behandelmethoden.

In de nieuwe wet staat ook een maatregel om internetverslaving tegen te gaan: tieners mogen op bepaalde tijdstippen geen spelletjes meer via internet spelen.

Reageren op ons artikel? Ga dan naar onze facebookpagina.

Topnieuws