We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2017 09:48

Klokkenluider Chelsea Manning toont zich aan de wereld als vrouw

Klokkenluider Chelsea Manning toont zich aan de wereld als vrouw

De Amerikaanse klokkenluider Chelsea Manning die gisteren na een gevangenisstraf van zeven jaar werd vrijgelaten, heeft een foto op sociale media gezet waarin ze haar nieuwe uiterlijk toont. Manning maakte tijdens haar straf bekend als vrouw door het leven te willen gaan.

Manning heette nog Bradley toen zij de gevangenis in moest voor het lekken van honderdduizenden geheime militaire en diplomatieke documenten naar website Wikileaks.

Rode lippenstift

Ze werd veroordeeld tot 35 jaar cel. Obama besloot die straf aan het einde van zijn presidentschap terug te brengen tot zeven jaar. Gisteren kwam Manning vrij.

Ze postte vandaag een foto van zichzelf op Twitter en Instagram met de tekst 'Ok, dus hier ben ik iedereen!' Op de foto heeft ze kort haar en draagt ze felrode lippenstift en een diep decolleté, dat weinig aan de verbeelding over laat.

 

Okay, so here I am everyone!! -- . CC BY-SA! . #HelloWorld

Een bericht gedeeld door Chelsea E. Manning (@xychelsea87) op

Topnieuws