We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2017 14:31

'Julian Assange wil politiek asiel in Frankrijk'

WikiLeaks-oprichter Julian Assange wil politiek asiel aanvragen in Frankrijk. Dat zegt zijn advocaat tegen een Franse zender. Assange zit al sinds 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen uit angst te worden opgepakt.

Zweden maakte eerder vandaag bekend dat het een onderzoek naar Assange in verband met de verkrachting van twee vrouwen had stilgelegd, maar hij loopt nog altijd het risico opgepakt te worden door de Britse politie. Vijf jaar geleden nam hij de benen, nadat hij op borgtocht was vrijgelaten.

Vervolging VS

De advocaat zegt niet hoe Assange naar Frankrijk denkt te komen zonder opgepakt te worden door de Britten. Volgens hem is vooral mogelijke vervolging door de VS een reden voor Assange om naar Frankrijk te willen. De Amerikanen willen hem arresteren omdat WikiLeaks veel geheime documenten van de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd.

 

Topnieuws