Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2017 17:08

Jongetje van 6 vermoord door autodieven

Drie mannen hebben in de Amerikaanse staat Mississippi een auto gestolen bij een supermarkt. Op de achterbank zat nog een 6-jarig jongetje. Hij is in de auto doodgeschoten door een van de dieven.

Nadat het jongetje was doodgeschoten, lieten de daders hem achter in een greppel. De politie heeft inmiddels drie verdachten gearresteerd. Ze worden beschuldigd van moord. 

De moeder van het jongetje had haar Toyota op de parkeerplaats gezet met een nog lopende motor. Toen zij naar binnen ging bij de supermarkt, reed een andere auto naar de geparkeerde wagen. Een man stapte uit en ging er vandoor in de Toyota. Alles is vastgelegd door beveiligingscamera's.

'Ze hadden hem kunnen achterlaten'

Na de diefstal werd met man en macht gespeurd naar het jongetje. "We hebben uren naar hem gezocht", zei een tante van het jongetje tegen Amerikaanse media. Ze begrijpt er niets van dat de autodieven haar neefje hebben omgebracht. "Ze hadden hem uit de auto kunnen zetten. Ze hadden hem gewoon kunnen achterlaten bij de supermarkt." 

Twee van de drie verdachten zijn 17 jaar en dus minderjarig. In Mississippi worden 17-jarigen voor moord berecht als volwassenen. Als ze inderdaad voor moord worden veroordeeld, kunnen ze de doodstraf krijgen.

Eerder deze week werd in Londen gespeurd naar een 6-jarig meisje. Ook zij zat in een auto die was gestolen. Zij dook levend en wel op bij haar oma.

 

Topnieuws