Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 juni 2017 14:45

Jongetje (4) en oom (37) komen om in vlammenzee Portugal

Onder de slachtoffers van de felle bosbranden in Portugal zijn veel automobilisten die werden ingesloten door het vuur. De eerste slachtoffers zijn geïdentificeerd: een 4-jarig jongetje en zijn 37-jarige oom.

Het lichaam van Sidel Belchior werd in Pedrógão Grande aangetroffen in zijn auto, melden Portugese media. Ze waren op de vlucht voor het vuur, maar een brandende boom viel op de auto. Het jongetje, Rodrigo, werd naast de auto gevonden.

Bliksem

Het jongetje verbleef bij zijn oom, omdat zijn ouders op huwelijksreis waren op de Kaapverdische Eilanden.

De verwoestende bosbrand in de regio Pedrógão Grande heeft zeker 62 mensen het leven gekost. Het vuur brak gistermiddag rond 15.00 uur uit nadat de bliksem in een boom was geslagen. De vlammen sloegen razendsnel om zich heen door de harde wind.

Levend verbrand

Veel bewoners konden zich niet meer uit de voeten maken en werden ingesloten door de vuurzee. Dertig mensen zijn levend verbrand of gestikt in hun auto's, ze werden volledig verrast door het vuur.

De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in het gebied. Vier legereenheden zijn ingezet voor onder meer de identificatie van de slachtoffers. Tientallen bewoners zijn gevlucht, zij worden opvangen in het plaatsje Avelar.

Topnieuws