We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 september 2017 15:40

Italianen overleden na val in krater vulkaan

Drie Italianen zijn om het leven gekomen na een val in de krater van een vulkaan bij het Italiaanse Napels. De slachtoffers zijn een 45-jarige man, een 42-jarige vrouw en hun 11-jarige zoon uit Turijn. Een ander kind, een jongetje van 7, overleefde het incident.

Volgens Italiaanse media kwam de 11-jarige jongen ongelukkig ten val nadat hij een afzetting had genegeerd. Zijn ouders zouden nog geprobeerd hebben hem te redden, maar kwamen daarbij ook om het leven. Mogelijk zijn giftige dampen uit de vulkaan de familie fataal geworden. Een lijkschouwing moet daar nog zekerheid over bieden.

Geshockeerd

De burgemeester van Pozzuoli laat weten geshockeerd te zijn door het ongeluk. "In de veertig jaar dat ik hier woon heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Mijn gedachten zijn bij de familie en de nabestaanden."

Het gebied rond de vulkaan blijft voorlopig gesloten.

Topnieuws