Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 09:51

Illegale rally: Nederlandse snelheidsduivels gepakt in Spanje

Drie Nederlanders zijn afgelopen week aangehouden in Spanje omdat ze de maximumsnelheid met meer dan 80 kilometer per uur hadden overschreden. Het zou gaan om deelnemers van The Challenge 2017, een 'illegale rally', zegt de Spaanse politie.

Twee bestuurders werden vorige week dinsdag rond kwart voor drie 's middags aangehouden op een snelweg in de buurt van Zaragoza. Dat gebeurde na een korte achtervolging nadat ze waren geflitst met een snelheid van ruim 212 km/u.

De auto's maakten deel uit van een groep van elf sportwagens, zegt de politie. Ze reden allemaal te hard. Een derde automobilist van wie vaststaat dat hij boven de 212 km/u reed, kon pas later in Madrid worden aangehouden.

Kentekens afgeplakt

Sommige auto's zouden één of meer cijfers of letters op hun kentekenplaat hebben afgeplakt om identificatie te voorkomen, schrijft de Spaanse krant El Periódico.

De inzittenden hadden documenten bij zich waaruit bleek dat ze meededen aan The Challenge, een wedstrijd die zichzelf 'Nederlands beruchtste puzzelrally' noemt: deelnemers weten pas op het laatste moment waarheen de rit gaat. Volgens de Spaanse politie voerde de race door Spanje en Portugal en was Marbella het eindpunt.

De bestuurders zijn inmiddels weer op vrije voeten. Ze worden beschuldigd van gevaarlijk rijgedrag en het overschrijden van de maximumsnelheid.

Topnieuws