We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 09:44

Iedereen is er, maar waar is Obama's dochter Sasha?

Michelle was er, zus Auma was er, en ook dochter Malia. Maar waar was Barack Obama's andere dochter?

Voor de laatste speech van zijn presidentschap (bekijk hier de hoogtepunten) was Obama vanuit Washington naar Chicago gevlogen met een heel leger getrouwen, onder wie vicepresident Joe Biden, diens vrouw, en een aantal stafleden. En natuurlijk Obama's familie. Er was echter één grote afwezige: zijn dochter Sasha.

Tot tranen toe geroerd

Een hoop mensen vroegen zich af waar Sasha was. Een woordvoerder van het Witte Huis bracht uitkomst: de 15-jarige Sasha had vanmorgen een toets op school, en daarom kon zij de historische gelegenheid niet meemaken.

Obama schonk in zijn speech nog speciale aandacht aan zijn gezin. Hij was tot tranen toe geroerd toen hij zijn dochters en met name zijn vrouw Michelle bedankte. Hij noemde haar een rolmodel voor een nieuwe generatie. "Je maakt mij en het land trots", zei hij, terwijl hij met een zakdoek zijn ogen droogde.

Het moment dat Obama het niet droog hield:

 

Topnieuws