Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 19:30

Identiteit schutter bij Champs-Elysées bekend

Het Franse Openbaar Ministerie heeft de naam van de schutter die gisteren het vuur opende op drie agenten vrijgegeven. Het zou gaan om de 39-jarige Fransman Karim Cheurfi, hij werd door de politie gedood.

Dat heeft Francois Molins, officier van justitie, net gezegd tijdens een persconferentie in Parijs. Karim Cheurfi zou in 2005 al veroordeeld zijn tot vijftien jaar cel wegens poging tot doodslag. Hij zou destijds hebben geprobeerd drie mensen om te brengen, onder wie twee politiemensen.

'Niet geradicaliseerd' 

Ondanks dat Cheurfi meerdere keren veroordeeld is en lange tijd heeft vastgezeten, was hij volgens de Franse autoriteiten niet geradicaliseerd en stond hij niet op een zwarte lijst van de inlichtingendiensten. 

Wel bevestigt het OM dat de schutter een briefje bij zich had waarin hij het opneemt voor terreurorganisatie IS. De politie onderzoekt nog of Karim Cheurfi handlangers had die hem hielpen bij het plegen van de aanslag. 

Agent was bij Bataclan 

Bij de schietpartij van gisteravond in Parijs kwam één politieagent om het leven, en twee raakten zwaargewond. Ook een toeriste raakte gewond.

De omgekomen agent is de 37-jarige Xavier Jugelé. Direct na de aanslagen in Parijs van november 2015 werkte hij bij de muziekzaal Bataclan in Parijs, waar negentig bezoekers om het leven kwamen.

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws