Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 februari 2017 10:26

Honderden migranten bestormen hek Ceuta om Spanje in te komen

Opnieuw hebben honderden migranten het 6 meter hoge hek bestormd om de Spaanse enclave Ceuta in Marokko. Zo'n 300 migranten lukte het om op Spaans grondgebied te komen.

Ceuta is een stad met 85.000 inwoners in Noord-Afrika aan de Straat van Gibraltar. Elk jaar riskeren duizenden migranten hun leven om via de zogenoemde West-mediterrane route de enclaves Ceuta te bereiken. Begin december lukte dat er ongeveer 200, vandaag bereikten zo'n 300 mensen de andere kant van het hek. 

Asielprocedure

Eerder hoefde je alleen maar voet op Spaans grondgebied te zetten om in aanmerking te komen voor een asielprocedure. Dat is na nieuwe Europese afspraken nu anders. Vluchtelingen die gewond raken worden opgevangen door het Rode Kruis, in veel andere gevallen worden ze soms zonder pardon teruggezet. 

Op beelden is te zien hoe ongeveer 500 migranten afgelopen nacht het hek bestormden. 

Gewonden

De 300 migranten die langs het hek kwamen, zijn opgevangen door het Rode Kruis. Een aantal van hen raakte gewond. Ook twee agenten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. 

Er zijn ook beelden waarop te zien is hoe migranten vieren dat ze Spaans grondgebied hebben bereikt. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Vluchteling probeert in koffer Europa te bereiken

15 maart gaan we naar de stembus. Waar ligt Nederland wakker van? Op lievepremier.nl stellen 16 Nederlanders vragen aan de toekomstige premier.

Wat vind jij belangrijk? Laat het ons weten in je eigen videoboodschap!

Topnieuws