We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 oktober 2017 01:40

Gewonden bij schietpartij op straat in Zweden

Gewonden bij schietpartij op straat in Zweden
(archieffoto)

Bij een schietpartij op straat in Zuid-Zweden zijn vanavond vier mensen gewond geraakt. De schietpartij gebeurde in de havenstad Trelleborg, die berucht is als strijdtoneel van motorbendes en andere criminele bendes in Zweden.

De politie zoekt op straat met honden naar verstopte wapens en kogelhulzen om meer te weten te komen. Er is niemand gearresteerd. Of de vier gewonden zelf betrokken waren bij de schietpartij, of onschuldige voorbijgangers waren, is niet bekend. 

Politie: geen terrorisme

Volgens de politie heeft de schietpartij niks te maken met terrorisme.

Wat de achtergrond wel is, is niet bekend, maar Zweedse media melden dat de stad een berucht verleden heeft vol geweld tussen motorbendes.  

Scandinavische bikersoorlog

In heel Scandinavië strijden motorbendes Hells Angels en Bandidos al tientallen jaren om de macht in de onderwereld. In de jaren 90 werd er zelfs gesproken van de 'Scandinavische bikersoorlog', die aan 12 mensen het leven kostte en zorgde voor vele tientallen gewonden. Daarna trokken de motorbendes naar kleinere steden in de luwte. Beide bendes kwamen daarbij ook terecht in Trelleborg. 

Topnieuws