Buitenland

Lust, verdriet en angst: zo leven homo’s en transgenders wereldwijd (foto’s)

©Akın Çeliktaş

De optocht van de Istanbul Pride werd op 26 juni om 'veiligheidsredenen' verboden. Een kleine groep demonstranten legde zich daar niet bij neer. Zij werden door de oproerpolitie met traangas en rubberkogels uiteengedreven. (eerste prijs)

©Nobuhiro Shirai

Shin - een transman - en Reina - transvrouw - wonen samen in Tokio. Famliebanden kun je goed afleiden aan de manier waarop mensen aan tafel zitten, vindt de fotograaf die deze foto maakte.

©Benny Antoniw

In het Tuin der Lusten-feest in Hasselt (België) voelen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT's) zich veilig.

©Lana Yanovska

Is het een man of een vrouw? Door androgyne mensen af te beelden als man én vrouw, wil de fotograaf mensen laten nadenken over hun eigen ideeën over gender.

©Vincent Gouriou

Mélanie woont in Bretagne (Frankrijk). Ze zit in het proces van geslachtsverandering van man naar vrouw.

©Frédéric Noy

'De voorloper van het COC in Oeganda', noemt de organisatie van de Pride Photo Awards de groep mensen op deze foto. Homo's praten onder meer over het voorkomen van aids en hoe ze de acceptatie van homo's kunnen vergroten.

©Bénédicte Desrus

Ze is 83, transvrouw en LHBT-activiste. Samantha Flores opende een dagbesteding voor LHBT's in Mexico-Stad.

©Vianney Le Caer

Op het strand in Beirut, Libanon gaan mannen vrij en lichamelijk met elkaar om. Flirten ze, of is het vriendschap, vraag de fotograaf zich af.

©Elena Anosova

Wat voor relaties ontstaan er tussen vrouwen in gesloten inrichtingen? Deze fotograaf volgde vrouwen die onder barre en strenge omstandigheden zonder privacy leven in een gevangenenkamp voor vrouwen in Siberië.

©Elena Anosova

In 2012 werd rusthuis Golden Gays in Manilla gesloten. De Golden Gays vielen uiteen en leven nu op straat of bij familie. De fotograaf bracht ze opnieuw bij elkaar.

©Richard Renaldi

Het is het moment waarop de zaterdagnacht in Manhattan overgaat in de zondagmorgen. De portretten van deze fotograaf leggen het nachtleven in dit deel van New York vast.

Hoe wordt wereldwijd omgegaan met homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders? De winnaars van de Pride Photo Awards schetsen een beeld van het leven van LHBT's in verschillende landen.