We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 20:08

Er zijn miljoenen meer pinguïns dan gedacht

Er zijn miljoenen meer pinguïns dan gedacht
In het oosten van Antarctica komen naar schatting 5,9 miljoen adeliepinguïns voor

Het is op de Zuidpool veel drukker dan gedacht. Er leven namelijk miljoenen meer adéliepinguïns dan tot nu toe werd aangenomen.

Internationale onderzoekers dachten lange tijd er rond de 2,3 miljoen adeliepinguïns op Oost-Antarctica leven. Maar volgens een team Japanse, Franse en Australische wetenschappers blijkt dat aantal veel hoger te liggen: er zouden bijna 5,9 miljoen pinguïns zijn.

Dat meldt nieuwssite LiveScience

Eerdere tellingen

Hoe dat kan? Volgens de onderzoekers heeft het ermee te maken dat tijdens eerdere tellingen alleen broedpaartjes worden geteld, of de pinguïns die zich ophouden rond de nesten. Niet-broedende vogels zijn lastiger te tellen omdat ze onderweg zijn om voedsel te zoeken.

Voortbordurend op de schatting dat Oost-Antarctica bijna zes miljoen Adéliepinguïns telt, schatten de onderzoekers dat wereldwijd 14 tot 16 miljoen adéliepinguïns leven.

Meer op rtlnieuws.nl
Vreemdgaan? Daar weten pinguïns wel raad mee

Topnieuws