Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

23 april 2018 02:39

Enorme zoektocht, maar naaktschutter nog altijd spoorloos

Er is een enorme klopjacht gaande op Travis Reinking, de man die vier mensen doodschoot in een voorstad van de Amerikaanse stad Nashville. De autoriteiten hebben een beloning van 2500 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar zijn verblijfplaats.

Reinking (die psychische problemen zou hebben) is geen onbekende van de politie. Hij werd in juli 2017 al een keer aangehouden bij het Witte Huis. Hij zou destijds een onderhoud met president Donald Trump gevraagd hebben.

Reinking zou kampen met psychische problemen.

Toch is Reinking ondanks de groots opgezette zoektocht nog altijd niet gevonden. Na de schietpartij heeft hij thuis een broek gepakt. Daarna zou hij nog zijn gesignaleerd in de nabijgelegen bossen.

ZIE OOK: Schutter Nashville vorig jaar bij Witte Huis aangehouden

Reinking opende, alleen gekleed in een groen jasje, zondagmorgen het vuur op restaurantgangers in Antioch, een voorstad van de Amerikaanse stad Nashville. Vermoedelijk mocht hij geen wapens bezitten, want na zijn arrestatie bij het Witte Huis moest Reinking zijn wapens en wapenvergunning inleveren. De wapens zijn aan z'n vader gegeven, die inmiddels heeft toegegeven dat hij ze heeft teruggegeven aan zijn zoon.

Held

Van de dodelijke slachtoffers overleden er drie in het restaurant, een vierde stierf later in het ziekenhuis aan de opgelopen verwondingen. De schietpartij had nog veel bloediger kunnen uitpakken als niet een van de bezoekers van het restaurant met gevaar voor eigen leven erin slaagde het geweer van de aanvaller af te te pakken. De politiechef noemde die man 'een held die zeker enkele levens heeft gered'.

ZIE OOK: James overmeesterde man die vier mensen doodde: 'Ik ben geen held'

De man die het geweer afpakte werd ook geraakt door kogels, maar hij raakte slechts lichtgewond.

Schietpartij Nashville: 'Hij schoot mijn vriend dood'

"Hij droeg alleen een jasje en verder niets."
Topnieuws