We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 14:53

Enorme drugsvangst in Guadeloupe: 40 miljoen euro aan coke

Op het Franse Caribische eiland Guadeloupe is een enorme hoeveelheid cocaïne gevonden, in een container met een Europese haven als eindbestemming. Het ging om zo'n 800 kilo coke, met een straatwaarde van veertig miljoen euro.

Het is niet bekendgemaakt uit welk land de drugs kwamen en welke bestemming die hadden.

Caribisch gebied intensiever gebruikt

Het Caribisch gebied wordt steeds intensiever door drugssmokkelaars gebruikt om vooral cocaïne naar Europa te vervoeren. Eind november hebben Franse douaniers uit het departement Frans-Guyana in Suriname ruim 550 kilo cocaïne gevonden in een Nederlandse zeilboot.

Afgelopen maand werden in dezelfde haven op Guadeloupe in twee containers bijna 150 kilo cocaïne gevonden. Deze lading kwam uit Suriname en zou naar Zeebrugge gaan.

Topnieuws