We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 maart 2017 02:14

Elektronica geweerd op bepaalde vluchten naar de VS

Laptops, iPads en camera's worden tijdelijk verboden in de cabine, tijdens vluchten uit landen in het Midden-Oosten naar de VS. De maatregel zou genomen worden vanwege een specifieke terreurdreiging.

Op non-stop vluchten vanaf bepaalde luchthavens in Egypte, Jordanië, Koeweit, Marokko, Qatar, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten wordt elektronica groter dan een mobieltje verboden.

Het verbod is nog niet officieel bekendgemaakt, maar lekte uit omdat Royal Jordanian Airlines erover twitterde. De tweet werd weer verwijderd, maar een Amerikaanse bron heeft de maatregel bevestigd aan persbureau AP.

Bommen van al-Qaeda

Mobieltjes en medische apparaten zouden worden uitgesloten. Alle andere elektronica moet worden ingecheckt en gaat mee als ruimbagage in het vliegtuig.

Bronnen van nieuwszender CNN zeggen dat de dreiging mogelijk komt van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland. Die terreurorganisatie zou werken aan bommen die niet gedetecteerd kunnen worden. Dat zou aanleiding zijn voor de VS om te veiligheid aan te scherpen.

Topnieuws