We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 oktober 2017 02:01

Eindelijk succes in strijd tegen bosbranden Californië

De brandweer in Californië heeft eindelijk wat vooruitgang kunnen boeken in de strijd tegen de bosbranden. Doordat de wind is gaan liggen kan de brandweer op sommige plekken eindelijk voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt.

Inmiddels zijn meer dan 8000 brandweerlieden uit heel het land bezig met het bestrijden van de branden. "We krijgen eindelijk de bovenhand, maar we zijn nog lang niet klaar", zei een woordvoerder. De brandweer profiteerde de afgelopen dag van het rustige weer, maar dat kan zo weer veranderen, waarschuwde hij.

31 doden

De vlammenzee die nu al vier dagen op meer dan twintig plaatsen te keer gaat, heeft tot dusver aan zeker 31 mensen het leven gekost. Het is daarmee de dodelijkste natuurbrand ooit in de staat, waar elk jaar wel verschillende bosbranden woeden. 

 

Nog veel vermisten

Bij de autoriteiten in Sonoma County stonden bijna 900 mensen als vermist te boek, maar bijna de helft van hen heeft inmiddels gemeld in veiligheid te zijn. Duizenden bewoners hebben de voorbije dagen in allerijl hun huizen verlaten. 

De burgemeester heeft laten weten dat wie weigert te evacueren, niet hoeft te rekenen op hulp bij gevaar. "Dan ben je op jezelf aangewezen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Dodental loopt op: bosbranden Californië bij dodelijkste ooit

Topnieuws