Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 juni 2017 23:18

Duitsland, Frankrijk en Italië: over Parijs kan niet worden onderhandeld

Duitsland, Frankrijk en Italië wijzen het voornemen van de Amerikaanse president Donald Trump om opnieuw te onderhandelen over het klimaatakkoord van Parijs af. "Over Parijs kan niet worden onderhandeld", zeggen ze in een gezamenlijke verklaring.

Direct nadat Trump bekend had gemaakt dat de VS zich terugtrekt uit het klimaatakkoord, zei hij dat hij opnieuw wilde onderhandelen over het verdrag. Maar volgens de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Macron en de Italiaanse premier Gentiloni kan dat niet, omdat het akkoord 'een vitaal instrument voor onze planeet, samenlevingen en economieën is'. De drie landen roepen bondgenoten op hun maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan te versnellen. 

 

Grote teleurstelling

De Verenigde Naties zeggen net als oud-president Barack Obama dat ze er vertrouwen in hebben dat staten, steden en ondernemingen in de VS 'visie en leiderschap' zullen laten zien bij het werken aan een duurzame economische groei. Volgens de VN is het van vitaal belang dat de VS een leider blijft bij milieuvraagstukken. De beslissing van Trump om uit het klimaatakkoord te stappen noemt de VN een 'grote teleurstelling voor de globale pogingen om uitstoot van broeikasgassen te beperken en te werken aan globale veiligheid."

Donald Trump zei dat de VS zich terugtrekt uit het klimaatverdrag, omdat het 'een slechte deal voor de VS' is. De maatregelen schaden volgens hem Amerikaanse arbeiders en kosten te veel geld.

Meer op rtlnieuws.nl:

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws. 

Topnieuws