We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 16:57

Duitse politiek wil sancties voor weigerachtige veilige landen

In de Duitse politiek klinkt de roep om harde maatregelen tegen landen die afgewezen asielzoekers niet willen terugnemen, steeds luider. Regeringspartij SPD wil deze landen financieel straffen.

In Europees verband wordt al langer gesproken over financiële sancties voor weigerachtige landen. In Duitsland is het onderwerp na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn actueel geworden, toen bleek dat de Tunesische dader al lang naar zijn vaderland had terug gemoeten. Tunesië weigerde echter Anis Amri terug te nemen.

De lijst met Duitse ministers die landen als Tunesië nu willen korten op financiële hulp, groeit. 

Veilige landen

Bondskanselier Angela Merkel wil verder dat Duitsland duidelijk vastlegt dat de Noord-Afrikaanse landen Algerije, Marokko en Tunesië veilige landen zijn. Die status maakt een asielaanvraag in Duitsland voor mensen uit deze landen een hopeloze zaak.

Talrijke Noord-Afrikanen proberen de werkloosheid te ontvluchten, onder meer door zich in Europa als politiek vluchteling te presenteren.

Meer op rtlnieuws.nl:
Column Jeroen Akkermans: Berlijn bezwijkt niet onder terreur

Topnieuws