Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 augustus 2017 21:36

Duitse ministers vrezen invloed Erdogan in Duitsland

De Duitse regering wil Turkse verenigingen en moskeeën strikter gaan controleren om 'te voorkomen dat de moslimgemeenschappen in Duitsland onder invloed van president Erdogan komen'.

Dat schrijven de ministers Gabriel van Buitenlandse Zaken en Maas van Justitie op de website van het blad Der Spiegel. "We moeten goed in de gaten houden welke waarden en politieke standpunten in de moskeeën en gemeenschappen verspreid worden." De twee hebben het onder meer over de 'politieke radicalisering' van Erdogan.

'Geen plek voor lange arm Erdogan'

"We moeten secuur onderzoeken of en hoe de Turkse staat in Duitsland structuren opbouwt die als doel hebben tegenstanders van de Turkse regeringspartij AKP te vervolgen", schrijven ze in het stuk met als kop 'In Duitsland is geen plek voor de lange arm van Erdogan'.

Een maand geleden besloot de Duitse regering van de tot dan gematigde koers tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan af te wijken. Gabriel scherpte het reisadvies aan en waarschuwde Duitse ondernemers voor investeringen in Turkije.

Topnieuws