We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 09:17

'Doodgeschoten verdachte aanslag Parijs al eerder veroordeeld'

De verdachte van de aanslag op de Champs-Élysées in Parijs zou in 2005 al veroordeeld zijn tot vijftien jaar cel wegens poging tot doodslag. Hij zou destijds hebben geprobeerd drie mensen om te brengen, onder wie twee politiemensen.

Franse terreurbestrijders hadden hem al lange tijd in het vizier, schrijft het Franse dagblad Le Parisien. Het zou gaan om een 39-jarige Fransman. Amaq, het persbureau dat gelieerd is aan de terreurgroep IS, meldde eerder dat de verdachte van de aanslag een Belg is met de bijnaam Abu Yousif al-Baljiki.

Nog een verdachte gezocht

Door de aanslag gisteravond op de Champs-Élysées kwam een politieagent om het leven en raakten twee agenten zwaargewond. De politie schoot de dader dood. Naar een andere verdachte wordt nog gezocht. Het is niet bekend of dat ook de man is die zich vanochtend heeft gemeld bij de politie in Antwerpen. De Belgische antiterreurdienst had hem gelinkt aan de aanslag in Parijs, meldt het persbureau Reuters.

Topnieuws