Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 januari 2017 14:26

Donald Trump kondigt groot onderzoek naar verkiezingsfraude aan

President Donald Trump gaat een groot onderzoek naar verkiezingsfraude laten doen. Dat kondigt hij op Twitter aan. Trump denkt dat miljoenen mensen illegaal hebben gestemd bij de verkiezingen, en zijn perschef sprak die gedachte gisteren ook uit.

"Ik ga vragen om een groot onderzoek naar stemfraude, onder meer naar mensen die in twee staten gestemd hebben, illegaal in Amerika verblijven, en zelfs mensen die zich hebben geregistreerd om te stemmen, maar eigenlijk dood zijn", schrijft Trump.

Nog geen bewijs

Experts houden vol dat fraude op de schaal die Trump beschrijft praktisch onmogelijk is, maar Trump beweert al sinds november dat miljoenen mensen hebben gefraudeerd. Hoewel hij die maand de meeste kiesmannen voor zich won, en dus de verkiezingen, stemden er in totaal meer mensen op Hillary Clinton. Zij won de 'popular vote'. 

Trump geeft de fraude daarvan de schuld. Zijn perschef zei gisteren tijdens een persconferentie dat mensen bewijs van de fraude aan Trump hebben laten zien, maar de Amerikaanse media hebben dat bewijs tot nu toe niet gevonden. Wanneer het onderzoek naar de fraude van start gaat en wat de gevolgen zullen zijn, is nog niet bekend.

Topnieuws