Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 september 2017 05:42

Dodental in VS door orkaan loopt op, enorme schade

Zeker tien doden, enorme schade, overstromingen en miljoenen mensen zonder stroom: de orkaan Irma heeft ook in de VS flink huisgehouden.

In Florida zijn volgens de Amerikaanse zender ABC zes doden gevallen als gevolg van de storm. Een man werd geëlektrocuteerd toen een hoogspanningskabel brak. Een vrouw verloor door de harde wind de controle over het stuur en crashte. Zij was op slag dood.

Slangen en alligators

Een groot deel van Jacksonville, een grote stad in het noordoosten van Florida, staat onder water. De autoriteiten waarschuwen inwoners van de stad dat ze op moeten passen voor slangen en alligators die door de straten zwemmen.

In Georgia hebben de autoriteiten gemeld dat er drie doden zijn gevallen. Later maandag werd ook een dode gemeld in South Carolina. Daar overleed een 57-jarige man nadat hij was geraakt door een tak.

Tropische storm

Irma is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm, maar heeft met name in de staat Georgia nog schade aangericht. 

Eerder had Irma in het Caribisch gebied al 37 doden op zijn geweten. Op Cuba zijn tien mensen overleden en op Haïti zou één slachtoffer zijn gevallen als gevolg van de orkaan. In het Nederlandse deel van Sint-Maarten vielen vier doden.

 

 

 

 

Topnieuws