We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 23:35

Dodelijke bosbranden Portugal razen door, inmiddels 63 doden

Meer dan 1000 brandweermensen zijn nog steeds bezig met het bestrijden van de bosbranden in Portugal. Tientallen mensen zijn omgekomen, het laatste slachtoffer is een brandweerman.

Meer dan 70 gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, waaronder 13 brandweermensen. De branden woedden in het midden van Portugal. In de regio is het nog steeds heet met 35 graden. De branden laaien door de harde wind voortdurend op.

Door blikseminslag

17 dodelijke slachtoffers werden op de weg of in de buurt van hun auto gevonden. 11 mensen overleden in het bos, twee anderen stierven bij een auto-ongeluk dat plaatsvond in de chaos van de bosbrand.

De bosbrand wordt de dodelijkste van Portugal ooit genoemd. De autoriteiten hebben blikseminslag aangewezen als oorzaak. Door de enorme droogte greep het vuur snel om zich heen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws