Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 14:45

Denemarken in de ban van mysterieuze verdwijning journaliste

Waar is de Zweedse journaliste Kim Wall? De vrouw voer afgelopen donderdag met een Deense privé-onderzeeër mee, toen deze naar de bodem zonk. Bij een doorzoeking van de boot is haar lichaam niet aangetroffen.

De journaliste voer mee om een reportage te maken over de Deense booteigenaar Peter Madsen (46). Zijn onderzeeër, de UC3 Nautilus, is 18 meter lang en kan acht mensen vervoeren. Madsen en Kim Wall voeren met z'n tweeën.

UC3 Nautilus

Vrijdag zonk de boot in de baai van Køge, in de buurt van Kopenhagen. Peter Madsen werd ternauwernood gered door de marine, maar van Kim Wall (30) ontbrak ieder spoor. De kapitein beweert dat hij de vrouw donderdagavond heeft afgezet in de haven van Kopenhagen. Volgens de Zweedse politie is haar telefoon onbereikbaar en hebben familieleden niets meer van haar gehoord.

Moord

Booteigenaar Madsen is vrijdagavond aangehouden door de politie op verdenking van moord. Gisteren werd de onderzeeboot uit het water gehaald, waar het op zeven meter diepte lag. De boot is vandaag doorzocht. "Er waren geen personen in de onderzeeër, dood of levend", zegt Jens Moller, rechercheur van de Kopenhagense politie.

Moller zegt verder dat het erop lijkt dat de boot bewust tot zinken is gebracht. Peter Madsen blijft nog zeker de komende 24 dagen vastzitten op verdenking van moord.

Topnieuws