Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 juli 2017 23:34

Democraten willen zoon Trump verhoren om banden met Rusland

Democraten in de VS willen dat Donald Trump Jr. wordt ondervraagd over zijn ontmoeting met een Russische advocate. Trump gaf een serie e-mails vrij over de afspraak.

Daaruit bleek dat hij de afspraak maakte nadat werd gesuggereerd dat hij mogelijk belastende informatie over Hillary Clinton zou kunnen krijgen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

ZIE OOK: Zoon Trump over aanbod voor belastende info uit Rusland over Clinton: 'I love it'

Belangrijke Democraten in de juridische commissie van de Senaat en de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden lieten in een reactie weten dat zij Trump daarover aan de tand willen voelen. In de Senaat zou het gaan om een openbaar verhoor.

Commissie wil iedereen spreken

De commissie in het Huis van Afgevaardigden wil iedereen spreken die bij de bijeenkomst met de advocate was. Bij de ontmoeting waren onder andere ook president Trumps schoonzoon Jared Kushner en de toenmalige campagnechef Paul Manafort.

Correspondent Erik Mouthaan noemt het vrijgeven van de mails een opmerkelijke ontwikkeling. "Alleen al het feit dat er over dit soort dingen heen en weer gemaild wordt, duidt op een weinig professionele campagne. Want het gaat om mogelijke inmenging van een buitenlandse, vijandige mogendheid in het Amerikaanse kiesproces. Als campagneteam zou je dan moeten zeggen: dit gaat te ver, we moeten contact opnemen met de FBI. 

President Trump zelf heeft een korte reactie gegeven op de e-mails. Hij prees zijn zoon om zijn transparantie.

Dit is wat we weten over de Russische advocate waarmee Trump Jr. een ontmoeting had: 

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Russische advocaat beloofde Trump-team info over Clinton

Topnieuws