We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 13:00

Chaos in Londen vanwege staking in metro

Het centrum in Londen loopt behoorlijk vast omdat het metropersoneel staakt. Veel Britten hebben de grootste moeite om hun werk te bereiken.

"De staking heeft te maken met een beslissing van de vorige burgemeester van Londen, Boris Johnson", zegt correspondent Anne Saenen. "Die besloot alle loketten op alle metrostations in Londen te sluiten."

Video: 'Ik ga wel lopen'

Veiligheid in het geding 

Ook een groot aantal controlekamers in de metrostations wordt gesloten. Daar worden ook bewakingscamera's in de gaten gehouden, zegt Saenen. Er worden 834 personeelsleden ontslagen.

"De vakbonden vinden dit echt niet kunnen. Ze zijn bang dat de ontslagen tot een grote mate van onveiligheid leiden. Want niet alleen bij een aanslag is zulk personeel nodig, maar ook als er topdrukte is. En dat is bij elke spits aan de orde. Vandaar deze staking."

Eén grote file

Een groot aantal forenzen heeft de auto genomen en de straten bieden de aanblik van één grote file. Het belangrijkste advies van de autoriteiten aan de reizigers die het centrum van de stad weten te bereiken, luidt: ga verder lopen.

"Er staan lange rijen voor de bussen", zegt Saenen. "Ze staan in de regen te wachten tot ze eindelijk in een bus passen. Ook is er een run op de bovengrondse trein, de overground. Dit leidt tot onzekerheid en veel opstoppingen. Maar het is op sommige plekken ook rustiger dan normaal, omdat veel mensen thuis gaan werken vandaag."

Topnieuws