We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 13:00

Bloedhitte in Griekenland maakt plots plaats voor regen en hagel

Van de verzengende hitte in de kou: in een groot deel van Griekenland is de temperatuur plotseling met 15 graden gedaald. Er is zware neerslag in de vorm van regen en hagel.

De afgelopen dagen worstelde het land met een hittegolf. De temperatuur liep op tot 40 graden. Maar in grote delen van het land is de overlast door de warmte sinds gisteren duidelijk voorbij. In het midden van het land viel zondag net zo veel regen als normaal in een hele zomer, meldden de weermannen van de Griekse tv.

Niet de zee op

Het stormt op sommige plaatsen zo hard, dat vissers en zeilers vandaag de oproep kregen niet de Egeïsche Zee op te gaan. De storm met windkracht 7 tot 8 gaat daar naar verwachting morgen weer liggen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Tientallen bosbranden in Griekenland door droogte

Topnieuws