We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 januari 2017 10:56

België pakt twee terreurverdachten op

In Brussel zijn een man en zijn vrouw aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de aanslagen in Parijs. De man, Farid K., zou valse documenten hebben geleverd aan de man die hielp bij de voorbereidingen van de aanslagen.

Farid K. werd samen met zijn Vrouw Meryem E. B. gisteravond in Laken bij een huiszoeking opgepakt. Ze zijn inmiddels verhoord door 'een in terrorisme gespecialiseerde Brusselse onderzoeksrechter', laat het parket weten.

Valse documenten

De man wordt verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Zijn echtgenote wordt ook van de twee laatste feiten verdacht, maar zij is onder strikte voorwaarden vrijgelaten.

Farid K. zou de valse documenten hebben geleverd aan Khalid El Bakraoui. El Bakraoui blies zichzelf vorig jaar op 22 maart op in het Brusselse metrostation Maalbeek. Hij zou de terroristen in Parijs hebben geholpen door onder valse naam een woning in Charleroi te huren. De terroristen vertrokken uit dat huis om de aanslagen van 13 november te plegen, waarbij 129 doden vielen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws