We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 maart 2017 22:12

Beelden opgedoken van lawine in Tignes, skiërs verdwijnen onder de sneeuw

Er zijn beelden opgedoken van de lawine begin deze maand in het Franse Tignes. Daarop is goed te zien hoe tientallen nietsvermoedende skiërs op de piste in een klap bedolven worden.

Bij de lawine vielen gelukkig geen slachtoffers, al werd daar eerst wel voor gevreesd en werden er direct grote zoekacties opgezet.

Op de beelden is te zien hoe snel de getroffen skiërs weer overeind staan en met hun stokken beginnen te prikken om eventuele slachtoffers onder de sneeuw te vinden.

Het is hoogst ongebruikelijk dat lawines de skipistes treffen, omdat die intensief worden gemonitord en onderhouden. De gewone lawinewaarschuwingen gelden dan ook niet voor de skipistes.

Zo ontstaat een lawine:

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws