Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 11:19

'Bankmedewerkers tipten politie over verdachte van aanslag spelersbus'

Het waren medewerkers van een bank die de Duitse politie mogelijk op het spoor hebben gebracht van de man die de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund zou hebben gepleegd. Hij had voor 78.000 euro opties gekocht die hij wilde verzilveren zodra de beurskoers van de club zou dalen.

De Duitse krant Bild schrijft dat medewerkers van de onlinebank Comdirect alarm sloegen na de transactie. De 28-jarige verdachte, Sergej W., is een Duitser van Russische afkomst. Hij werd vanochtend kort voor zes uur aangehouden toen hij vanuit zijn woonplaats, het zuid-Duitse Rottenburg, op het punt stond naar zijn werk te vertrekken.

Miljoenen euro's

Het speculeren op een koersval zou hem miljoenen euro's hebben kunnen opleveren. Hij zou de opties online hebben gekocht vanuit het hotel waar ook de spelers van Dortmund verbleven. De politie neemt aan dat Sergej W. de technische kennis had om de aanslag uit te voeren.

ZIE OOK: Borussia Dortmund bedankt politie

Bild schrijft dat zijn gedrag in het hotel andere gasten moet zijn opgevallen. Terwijl veel mensen geschrokken door het hotel liepen, zat hij rustig een steak te eten in het restaurant.

Twintigvoudige poging tot moord

Bij het inchecken in hotel L'Arrivée had hij gevraagd om een kamer met uitzicht op de straat. Zo kon hij checken of de spelersbus al in de buurt was van de plek waar hij de explosieven had verstopt. Hij zou ze op afstand hebben laten afgaan.

Bild meldt dat de politie nog zoekt naar twee mannen die hem hebben geholpen met het vervoer van de explosieven. Die bevatten metalen pinnen of spijkers. Bij de aanslag raakten een agent en een voetballer gewond. Sergej W. wordt onder meer twintigvoudige poging tot moord ten laste gelegd.

Topnieuws