We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 maart 2017 03:55

Australische blogger veroordeeld voor leugens over kanker

Australische blogger veroordeeld voor leugens over kanker
Belle Gibson

Een Australische blogger die honderdduizenden dollars verdiende met leugens over haar gezondheid, is veroordeeld wegens fraude. De jonge vrouw loog tegen haar lezers dat ze kanker had overwonnen door een streng dieet en alternatieve therapieën. In werkelijkheid was ze (lichamelijk) kerngezond.

De 25-jarige Belle Gibson heeft geen kanker en heeft ook nooit kanker gehad. Ze loog op haar succesvolle blog over de slopende ziekte om haar app en kookboek ('The Whole Pantry') aan de man te brengen. Een deel van het geld dat ze ermee verdiende, zou ze schenken aan het goede doel. In werkelijkheid verdween alle winst in haar eigen zakken. Haar leugens kwamen in 2015 aan het licht.

Waanideeën

De federale rechter neemt het Gibson zeer kwalijk dat ze heeft gelogen. Al houdt de rechter er ook rekening mee dat ze daadwerkelijk geloofde in wat ze vertelde. Gibson zou mogelijk lijden aan waanideeën, meldt de BBC.

De rechtbank achtte haar schuldig aan fraude, maar sprak nog geen straf uit. Die krijgt ze op een later moment pas te horen.

Topnieuws