Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 april 2017 10:41

Artsen zetten gruwelijke video's online: 'Gifgas gebruikt bij luchtaanval Syrië'

Afgrijselijke beelden van gestikte kinderen in de Syrische provincie Idlib: daar zou vannacht een luchtaanval zijn uitgevoerd met gifgas. Minstens 58 mensen, onder wie 11 kinderen, zouden daarbij om het leven zijn gekomen.

Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het baseert zich op artsen die de noodklok luiden. Intussen zijn op internet verschillende video's verschenen waarop te zien is hoe artsen het leven proberen te redden van kinderen die het bewustzijn hebben verloren.

Intussen zouden ook de ziekenhuizen zijn gebombardeerd waar overlevenden worden behandeld, meldt de Britse omroep BBC.

SCHOKKENDE BEELDEN: dit doet het gifgas met de slachtoffers:

 

Schuim om de mond

De aanval met gifgas op de plaats Khan Sheikhoun zou zijn uitgevoerd door Russische of Syrische gevechtsvliegtuigen. Slachtoffers vertoonden verstikkingsverschijnselen, meldt een arts in een videobericht. Sommigen hadden schuim om de mond.

Vorige maand werd de Syrische regering al door onderzoekers van de Verenigde Naties beschuldigd van het gebruik van chloorgas. Regeringstroepen zouden onder meer in de strijd om Aleppo minstens vijf aanvallen met het dodelijke gas hebben uitgevoerd. De Syrische regering ontkent zulke aanvallen altijd.

Meer op rtlnieuws.nl:
Leger Syrië én IS gebruiken gifgas, zegt VN

Topnieuws