Vluchtelingenchaos Hongarije

Hongarije stuurt extra agenten naar plein Boedapest

02 september 2015 11:57
Cordon agenten voor ingang station. Beeld © Pim Sedee

De politie van Hongarije stuurt versterkingen naar het Keleti-station in Boedapest. Daar bivakkeren inmiddels zo'n 3000 migranten op een plein voor het station. Duizenden anderen zijn op weg naar de Hongaarse hoofdstad.

Voor de tweede dag op rij blokkeert de Hongaarse politie de toegang tot het station. De vluchtelingen willen via Boedapest doorreizen naar Duitsland en andere westerse EU-landen. De Hongaarse politie werkt samen met collega's uit Oostenrijk, Duitsland en Slowakije om migranten op te sporen die illegaal op treinen zijn gestapt.

'Dam gaat breken'
De tegengehouden migranten op het plein scanderen leuzen en eisen toegang tot het station. Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is de situatie op het plein niet houdbaar. "Deze dam gaat breken", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. "Ze komen met duizenden. Europa: neem verantwoordelijkheid".

De Hongaarse premier Viktor Orban praat vandaag met EU-leiders over de enorme vluchtelingenstroom. Dit jaar zijn er al zo'n 150.000 migranten naar Hongarije gekomen, de meesten willen doorreizen naar andere EU-landen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Wanhoop migranten Boedapest in beeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore