Vluchtelingenchaos Hongarije

Vluchtelingen in paniek: 'Geen kamp, geen kamp'

03 september 2015 14:43 Aangepast: 03 september 2015 15:47
Beeld © Screenshot Reuters

Ontgoocheling bij een grote groep migranten die vanochtend is vertrokken vanaf het centraal station in Boedapest. Ze zijn op zo'n 35 kilometer buiten de hoofdstad uit de trein gehaald en tegen hun zin in naar een opvangcentrum gebracht.

De vluchtelingen waren vertrokken van het Keleti-station in Boedapest. Ze dachten dat ze naar de Oostenrijkse grens gingen, maar de trein stopte al in Bicske, slechts 25 kilometer van de Hongaarse hoofdstad. Daar is een groot aanmeldcentrum voor vluchtelingen gevestigd.

De politie beval ze uit te stappen en naar de bussen te gaan die ze naar het centrum moeten brengen. Vluchtelingen scandeerden: "Geen kamp, geen kamp!'' Tientallen zijn toen uit protest op de rails gaan liggen. De mobiele eenheid probeert de mensen van het spoor te halen.

Geen treinen naar West-Europa
Een aantal vluchtelingen had de bui kennelijk al zien hangen en is van de trein gesprongen toen die het station in Boedapest uitreed. De Hongaarse spoorwegen hebben laten weten dat er momenteel geen treinen meer rechtstreeks van Boedapest naar Oostenrijk en West-Europa rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore