Vluchtelingenchaos Hongarije

Vluchtelingen: Geen trein? Dan lopen we naar Oostenrijk

04 september 2015 14:02 Aangepast: 04 september 2015 14:21
Vluchtelingen verlaten het station in Boedapest en zeggen te voet verder te gaan naar het westen. Beeld © EPA

Honderden migranten die dagenlang kampeerden bij het station in de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn vandaag te voet vertrokken. Ze zeggen te gaan lopen naar Oostenrijk.

De vluchtelingen zijn aan hun tocht begonnen omdat het ze niet mogelijk wordt gemaakt met de trein naar Oostenrijk te reizen. De meesten willen uiteindelijk naar Duitsland, maar Hongarije heeft alle treinen naar West-Europa geannuleerd.

Elders in Hongarije, bij de Servische grens, zijn zo'n 300 migranten uitgebroken uit een opvangkamp. De politie is ze achterna gegaan. De achtergebleven vluchtelingen, zo'n 2.300, dreigen hetzelfde te doen als niet aan hun eisen wordt voldaan. Wat ze precies willen is niet duidelijk.

Strengere wet
Hongarije kan de grote stroom vluchtelingen niet meer aan. Het parlement heeft vandaag de immigratiewet aangescherpt. De politie krijgt meer bevoegdheden en er zijn straffen vastgelegd voor het illegaal oversteken van de grens. Het land is bezig met de bouw van een hek langs de grens met Servië. Het doel is het aantal vluchtelingen terug te dringen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Premier Hongarije: Door vluchtelingen zijn Europeanen straks in de minderheid 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore