Buitenland

'Kinderen zonder strenge ouders worden gelukkiger'

04 september 2015 17:15 Aangepast: 05 september 2015 00:04
Beeld © Thinkstock

Wie opgroeit met zorgzame, maar niet te strenge ouders, wordt in het latere leven gelukkiger. Ouders kunnen zich dus beter niet te veel bemoeien met het leven van hun kinderen.

Ouders die inbreuk maken op de privacy van hun kinderen en ze niet vrij laten, kunnen hun kinderen voor het leven beschadigen. Dat zeggen onderzoekers van het University College of London. Volgens de onderzoekers zijn de 'beschadigingen' vergelijkbaar met de dood van een familielid of vriend, schrijft The Telegraph.

Warm en zorgzaam
Als ouders daarentegen interesse tonen en 'warm' en zorgzaam zijn, is dat goed voor de kinderen in hun latere leven. Voor het onderzoek werden 5362 deelnemers ondervraagd over hun jeugd en over hun band met hun ouders. Er werd ook gevraagd of hun bewegingsvrijheid beperkt was en of ouders oor hadden voor de problemen.

De tip van de onderzoekers is dus om kinderen vrij te laten en hun eigen keuzes te laten maken. Zo worden de 'beschadigingen' voorkomen. Zorgzame ouders zorgen voor een goede basis bij hun kinderen. Warmte en een luisterend oor bij ouders zorgen voor een betere emotionele ontwikkeling.

Meer op rtlnieuws.nl:
Onderzoek wijst uit: Van kinderen word je ongelukkig
Veel kinderen? Reken uit wanneer je moet beginnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore