Vluchtelingenchaos Hongarije

Duizenden vluchtelingen lopen over snelweg naar Oostenrijk

04 september 2015 17:06 Aangepast: 04 september 2015 17:55
Beeld © AFP

Het is een bizar gezicht. Op dit moment lopen duizenden vluchtelingen van Boedapest over de snelweg richting Oostenrijk.

De groep is vanaf station Keleti vertrokken en door een politieblokkade gebroken. Het gaat om een grote groep van voornamelijk families, waarvan de meesten uit Syrië en Afghanistan komen. Van het centrum van Boedapest naar de Oostenrijkse grens - via de snelweg - is het zo'n 175 kilometer.

ITV-News journalist James Mates loopt op de snelweg. Het gaat volgens Mates om duizenden mensen.

 

 

 

 

De vluchtelingen wilden eigenlijk de trein naar Oostenrijk nemen en verzamelden zich in de afgelopen dagen daarom bij het Keleti-station in de hoofdstad. Gisteren werd echter een trein met asielzoekers gestopt in de plaats Bicske, vlak bij een vluchtelingencentrum. De politie wil de ontheemden daar onderbrengen en registreren. De asielzoekers vrezen zelf dat ze vanuit dat centrum niet meer verder kunnen komen.

De ontheemden proberen via Oostenrijk in Duitsland te komen. Veel van de vluchtelingen hielden afbeeldingen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in de lucht. Daarbij riepen ze 'Duitsland, Duitsland''.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore