Vluchtelingenchaos Hongarije

Oostenrijk sluit weg naar grens Hongarije

14 september 2015 10:05 Aangepast: 14 september 2015 10:22
Vluchtelingen uit Hongarije opgevangen in Oostenrijk. Beeld © AFP

Een weg die vluchtelingen massaal gebruiken om vanuit Hongarije naar Oostenrijk en Duitsland te komen, is in beide richtingen afgesloten.

De weg is volgens de Oostenrijkse wegbeheerder ASFINAG afgesloten omdat er een enorme stroom migranten wordt verwacht. Hoe lang de weg dicht blijft, is onbekend. 

Het treinverkeer tussen Duitsland en Oostenrijk is tussen München en Salzburg weer hervat. Gisteravond werd al het treinverkeer tussen de landen stilgelegd, omdat er zoveel vluchtelingen via Wenen uit Hongarije in Salzburg aan de Duitse grens arriveerden.

Grenscontroles Duitsland
Duitsland is afgelopen nacht begonnen met grenscontroles bij Oostenrijk. De grenswachten controleren steekproefsgewijs voertuigen. Met de maatregel hoopt Duitsland controle te houden over de toestroom van vluchtelingen uit Oostenrijk en Hongarije. Door de controles zijn lange files ontstaan op Oostenrijkse wegen richting de Duitse grens. 

Vandaag overleggen de regeringsleiders van de Europese Unie in Brussel over de mogelijke verdeling van vluchtelingen over de unie.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore