Vluchtelingenchaos Hongarije

Oostenrijk verwacht vandaag 20.000 vluchtelingen

14 september 2015 10:44 Aangepast: 14 september 2015 10:47
Ook gisteren kwamen veel vluchtelingen uit Hongarije Oostenrijk binnen, zoals hier bij Nickelsdorf. Beeld © AFP

Vandaag zullen zo'n 20.000 vluchtelingen te voet de grens van Hongarije oversteken. Dat verwacht de Oostenrijkse politie.

Afgelopen nacht zijn al meer dan 5000 vluchtelingen de Hongaars-Oostenrijkse grens overgestoken. De meesten bij Nickelsdorf, maar er wordt ook in de grensplaats Heiligenkreuz im Lafnitztal melding gemaakt van de komst van veel migranten vanuit Hongarije. Een snelweg tussen Hongarije en Wenen is vanwege de verwachte stroom migranten korte tijd afgesloten geweest. 

Het treinverkeer tussen München en Salzburg is inmiddels ook hervat. Gisteravond werd het treinverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland stilgelegd, omdat er zo veel vluchtelingen via Wenen uit Hongarije naar Duitsland kwamen.

Grenscontroles Duitsland
Duitsland is begonnen met grenscontroles bij Oostenrijk. Zo wil Duitsland controle houden over de toestroom van vluchtelingen. Door de controles zijn lange files ontstaan op Oostenrijkse wegen richting de Duitse grens. 

Vandaag overleggen de regeringsleiders van de Europese Unie in Brussel over de mogelijke verdeling van vluchtelingen over de unie.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore