Buitenland

Veroordeelde terrorist gedood na neersteken agente in Berlijn

17 september 2015 18:28 Aangepast: 17 september 2015 18:44
Beeld © AFP

Een 41-jarige man die in Duitsland in 2008 was veroordeeld voor het lidmaatschap van een terroristische groep, heeft vanochtend in Berlijn een politieagente neergestoken. Hij werd daarop door een andere politieagent doodgeschoten.

De man, oorspronkelijk afkomstig uit Irak, moest een enkelband dragen. Die had hij vanochtend weten af te krijgen. Vervolgens ging hij in de Berlijnse wijk Spandau de straat op, waar hij mensen met een mes bedreigde.

Gestoken in de buik
Agenten kwamen op hem af en probeerden hem te kalmeren. De gewonde agente, een 44-jarige vrouw, werd door hem onder haar kogelvrije vest in de buikstreek gestoken. Een collega schoot hem vervolgens met een paar kogels neer.

Een van de kogels trof niet alleen de Irakees, maar ook de agente. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze ligt op de intensive care. Haar toestand is stabiel, meldt de Berlijnse politie.

Moordaanslag
De dader stond nog onder toezicht. Hij werd onder meer veroordeeld vanwege het beramen van een aanslag op de Irakese minister-president. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore