Buitenland

Honderden mensen protesteren tegen ontslag FBI-directeur Comey

10 mei 2017 21:46 Aangepast: 10 mei 2017 22:51
Betogers voor het Witte Huis Beeld © ANP

Honderden mensen hebben zich voor het Witte Huis verzameld om te protesteren tegen het ontslag van FBI-directeur James Comey.

De demonstranten eisten een onderzoek. Ze willen weten waarom Donald Trump Comey heeft ontslagen. Dat gebeurde gisteravond.   

Trump gedraagt zich als koning

De betogers riepen dat president Trump de grondwet heeft geschonden en dat hij zich als een koning gedraagt. 

Het ontslag van Comey is dubieus, omdat de FBI-directeur de leiding had over het onderzoek naar de inmenging van Rusland tijdens de verkiezingen. 

Onderzoek

De FBI onderzoekt of vertrouwelingen en medewerkers van Trump samen hebben gewerkt met Moskou om de uitkomst van de verkiezingen te beïnvloeden. Comey zou enkele dagen voor zijn ontslag juist hebben gevraagd om meer geld voor dit onderzoek, meldt de Democratische senator Durbin. "Klaarblijkelijk voelde Trump de hete adem van de onderzoekers in zijn nek en wil hij op deze manier het onderzoek vertragen."

Volgens Trump genoot Comey niet meer voldoende vertrouwen binnen de FBI en was zijn positie onhoudbaar geworden. Maar volgens correspondent Erik Mouthaan zijn er in de VS maar weinig mensen die officiële reden voor het ontslag geloven: 

 

Mis niets over het presidentschap van Donald Trump en de laatste politieke ontwikkelingen in Amerika.  Abonneer je hier via de volg-knop op het laatste nieuws. 

Meer op rtlnieuws.nl: 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`