Buitenland

Asielzoekers bibberen van kou in Duitsland

13 oktober 2015 08:45 Aangepast: 13 oktober 2015 08:49
Beeld © EPA

Duizenden asielzoekers in Duitsland zijn 'gevangen in de kou'. Ze zitten in tenten die niet berekend zijn op de winterse temperaturen die eraan komen.

Duitse media melden dat er in de deelstaten minsten 42.000 mensen in tenten zijn ondergebracht. Volgens de Duitse krant Die Welt zijn de migranten 'gevangen in de kou'.

Een van die asielzoekers is de Afghaan Salman Khap. Hij zit in inmiddels al 37 dagen in een witte tent voor tien personen. In het tentenkamp zitten in totaal 700 vluchtelingen. In de zomer was dat te doen, maar inmiddels zakt de temperatuur. Buiten is het acht graden. En door de regen is de kou in zijn botten gekropen. 

'Het is verschrikkelijk'
Khap is nog niet bepaald gewend aan de temperatuur in Europa. "Het is verschrikkelijk", vertelt hij de krant. "We hebben verwarming en elektriciteit in de tent, maar dat is niet genoeg. Duitsland is zo koud." 

De deelstaten zijn intussen druk bezig om verwarming te regelen. De deelstaten hebben samen ongeveer 305.000 vluchtelingen onder hun hoede. De mensen zijn volgens een vaste sleutel verdeeld over de staten. 

Controle tot begin november
Duitsland blijft tot zeker begin november de grenzen controleren. Het gaat vooral om de grens met Oostenrijk. Gisteren zei bondskanselier Angela Merkel dat vluchtelingen uit oorlogssituaties wel worden geholpen in Duitsland. Maar migranten die uit veilige landen komen, worden aan de grens tegengehouden.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

`