Aanslag Russisch passagiersvliegtuig

TUI: Nederlanders willen niet eerder weg uit Sharm al-Sheikh

05 november 2015 10:45 Aangepast: 05 november 2015 12:01
Archieffoto. Beeld © AFP

Nederlandse reizigers in de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh willen niet eerder weg vanwege de vermeende bomaanslag op het Russische toeristenvliegtuig. Dat zegt een woordvoerder van reisorganisatie TUI, die tussen de 150 en 200 Nederlandse reizigers in de badplaats hebben zitten.

"De eerste geplande vlucht is zondag en er is geen vraag om eerder terug te gaan", zegt een woordvoerder van de reisorganisatie tegen RTL Nieuws. In de badplaats zou er ook weinig van te merken zijn.

Annuleringen
Er zijn bij TUI nog geen annuleringen voor nieuwe reizen naar het gebied binnengkomen. In totaal zijn er 408 Nederlanders in het gebied.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen negatief reisadvies afgegeven voor Egypte. Wel schrijft het op de site dat er in het hele land 'een verhoogde kans op politieke onrust en gewelddadige acties' is. "En een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook op buitenlanders en buitenlandse doelen. Vermijd gebouwen van de overheid en plaatsen waar veel buitenlanders komen."

Britten
Op dit moment vliegen er geen Britse vliegtuigen vanuit de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. De Britten willen eerst een veiligheidscheck uitvoeren op het vliegveld. Voordat een team van experts dat heeft gedaan, stijgen de vliegtuigen niet op.

In Sharm al-Sheikh zitten zo'n 20.000 Britten vast.

Meer op rtlnieuws.nl:
Geen negatief reisadvies voor Sharm al-Sheikh

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore