Buitenland

Al vóór ze 16 werd, was Karla 43.200 keer verkracht

12 november 2015 10:04 Aangepast: 12 november 2015 13:12
Karla Jacinto

Dit is het ongelooflijke verhaal van Karla. De jonge vrouw werd als kind 30 keer per dag door 30 verschillende mannen verkracht. Jarenlang.

CNN interviewde de vrouw. Ze wil haar verhaal doen om de wereld te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn van mensenhandel. Ze hoopt dat het het stopt.

Karla kan zich geen leven herinneren waarin ze niet werd misbruikt. Vanaf haar vijfde werd ze misbruikt en mishandeld door iemand in de familie, zegt ze tegen CNN.

Met mooie praatjes meegelokt
Op haar 12de viel ze ten prooi aan mensenhandel. Ze werd in Mexico-Stad met mooie praatjes meegelokt door iemand in een snelle auto. "Ik was erg onder de indruk van z'n grote auto. Ik was opgewonden. Een spannend avontuur."    

De 22-jarige man won haar vertrouwen en overtuigde haar met hem mee te gaan 'op reis'. "De eerste drie maanden behandelde hij me goed. Hij hield van me, kocht kleren, schoenen en chocolade voor me. Hij gaf me aandacht. Alles was mooi." 

Maar al snel verdween de roze wolk. Haar tien jaar oudere vriend kreeg dagelijks bezoek van neven, elke keer weer in gezelschap van andere meisjes. Toen ze uiteindelijk durfde te vragen wat ze deden, vertelde hij de waarheid: het zijn pooiers.

Van hemel in hel
Ook Karla werd de prostitutie in gedwongen. "Een paar dagen later vertelde hij me wat ik moest doen met de klanten. Welke standjes. Hoe ik ze moest behandelen om meer geld te krijgen." Ze kwam van de hemel in de hel terecht.

Karla beschrijft haar eerste week als prostituee in de miljoenenstad Guadalajara, waar ze naartoe was gebracht. 12 jaar was ze nog maar. "Ik begon om tien uur en eindigde om middernacht. Gelijk tientallen klanten per dag. Sommige mannen lachten me uit omdat ik aan het huilen was. Ze zeiden me mijn ogen te sluiten, zodat ik niet zou zien wat ze deden. Dat ik niets zou voelen", zegt ze tegen CNN.

Thumbnail

Ze werd jarenlang van hot naar her gesleept. Woningen, bordelen, motels. Onophoudelijk, zeven dagen per week, minstens 30 klanten per dag. Haar zogenaamde vriend mishandelde haar. Hij sloeg haar met z’n vuisten, bewerkte haar met een heet stuk ijzer, schopte, spuugde en zei dat ze ervoor gemaakt was om hoer te zijn.

Politie deed gewoon mee
Op een dag viel de politie haar hotel binnen. Eindelijk is het afgelopen, dacht ze. Maar niets bleek minder waar. Zo'n 30 agenten namen haar en de andere meisjes mee naar kamers om ze te misbruiken. Ze maakten er video's van en dreigden die naar hun families te sturen als ze niet deden wat hun werd opgedragen. "Dat was walgelijk. Ze wisten dat we minderjarig waren. Er waren meisjes bij die nog geen 10 jaar waren." Zelf was Karla toen 13.  

Op haar 15de kreeg Karla een kind van haar pooier. Een meisje dat haar direct na haar geboorte werd afgenomen en dat ze pas een jaar later weer zou zien.

Dat was toen ze in 2008 op haar 16de werd gered bij een actie van de politie tegen mensenhandel in Mexico-Stad. Nu is ze 23 jaar en wil ze haar verhaal vertellen. Ze heeft van haar leven een missie tegen mensenhandel gemaakt. Eerder dit jaar vertelde ze haar verhaal tegen de paus en het Amerikaanse congres. 

En ze blijft het vertellen, want volgens Karla is mensenhandel en gedwongen prostitutie van jonge meisjes nog aan de orde van de dag. "Ze worden ontvoerd, gelokt en weggerukt uit hun gezin. Kijk wat er met mij is gebeurd en haal die blinddoek van je ogen..."

`